четвъртък, 23 март 2017 г.

Книга, книжовност, книгоиздаване - премиерата

Всяка книга заслужава своята премиера! След дълги творчески усилия, книгоиздателски неволи и полиграфически тегоби това е началото на реалния ѝ живот. С проф. Бенбасат избрахме дата и място, съставихме кратък сценарий. Домакин ни стана Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, която има дългогодишен опит в организирането на подобни събития. Благодарим ви колеги – бяхте перфектни. Тук е мястото да кажа и за най-неприятния момент за всички организатори – притеснението от броя на знайните и незнайните гости, които ще посетят събитието. При нас изненади нямаше, прогностиката беше точна и успяхме да споделим радостта си от новата книга с почти всички поканени колеги, студенти, приятели и дори роднини :) 
Тъй като тиражът е библиофилски – едва 38 екземпляра, сборникът ще може да се ползва само в библиотеките. Той вече е раздадена на БИЦ на УниБИТ, НБКМ, ЦБ на БАН, Библиотека на СУ, Столична библиотека, РБ „Захарий Княжески“, Стара Загора и др. Надяваме се скоро книгата да е достъпна за читатели. Повече информация за идеята и съдържанието ѝ може да намерите ТУК. Най-вероятно, предвид интереса, ще подготвим второ издание.

На събитието присъстваха над 80 човека
Извиняваме се на правостоящите!
Събитието откри директорът на НБКМ - доц. д-р Красимира Александрова
Ректорът на УниБИТ проф. Стоян Денчев направи кратка рекапитулация за усилията на университета да обогатява българския книжовен научен фонд
Проф. Алберт Бенбасат говори за предизвикателствата пред съставянето на сборника
Аз представих съдържанието на сборника и основната концепция
Събитието беше закрито с думите на нашия учител проф. Ани Гергова

Аз не я чух, защото имах разговор с писател-издател, който се беше огледал в моята публика :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар