петък, 9 ноември 2018 г.

Книгосторминг или мозъчни атаки с Алберт Бенбасат


На 6 ноември 2018 г. се състоя първата лекция от Майсторския клас „Норми, нарушения и отклонения в системата на книгата“ на проф. Алберт Бенбасат. Откриването на серията от лекции беше направено от Ректора на УниБит, проф. Стоян Денчев, който отбеляза големия интерес от страна на студенти, преподаватели и любители на книгата и писменото слово към първата лекция от Майсторския клас – „Книгата в системата на медиите“. Слушателите в зала „Тържествена“ на Университета по библиотекознание и информационни технологии имаха възможността да научат какво представляват „книгите-хамбургери“, как „словото рисува най-добре вътрешните светове на хората“ и защо е важна „културата на книжната направа“. 
 
Майсторският клас е организиран под егидата на секция "Книга и общество" към УМЛАУЗ. Д-р Муканова, ръководител на секцията, приветства пълната аудитория
В продължилата близо два часа лекция, проф. Бенбасат разказа на своите слушатели за мястото на книгата в системата на медиите; за връзката между книгата и технологиите през вековете; за институциите, свързани с книгата; за професионалните норми, регламентиращи производствената и търговската страна на книгата; както и въпроси, отнасящи се до качеството на съвременните издания. След лекцията се проведе и кратка дискусия по темата, в която студентите имаха възможност да зададат въпросите си към лектора.

 Заповядайте на следващата лекция!
~~

                                                                                              Автор: Гергана Янчева

1 коментар:

  1. Един приятни и същевременно много полезни лекции. Единствено съжалявам, че нямах удоволствието да присъствам на всички.

    Дачо Господинов

    ОтговорИзтриване